Adatbiztonság

A Digraph-IT egyik legösszetettebb és egyben leginkább előtérbe helyezett szolgáltatása az egyedi biztonsági igényű számítógépes és hálózati környezet kialakítása. A feladat nagyon sok konzultációt és körültekintést igényel, de csak ezen a módon érhetjük el, hogy az ügyfél tökéletes biztonságban tudja féltve őrzött adatait.
Nagyon sok olyan vállalkozás működik idehaza is, amelyeknek kiemelten fontos az adatok megkülönböztetetten biztonságos tárolása és a hozzáférések speciális módon való kezelése.

Hogy az éppen idelátogatók számára is érthetőbb legyen néhány rövid példával szemléltetjük, hogy milyen esetekben lehet szükség ilyen egyedi megoldásokra:

  • A cégnél dolgozók számára egyedi hozzáférések szükségesek, mindenki csak a hozzá tartozó állományokat képes elérni vagy módosítani.
  • Speciális hozzáférések, minden alkalommal változó jelszó, mobil integráció stb., a fizikai hozzáférés erős korlátozása.
  • Teljes ellenőrzés az állományok továbbítása és módosítása területén, ily módon megakadályozva, hogy bármilyen a vállalkozásnak fontos dokumentum illetéktelen kezekbe kerüljön.
  • Titkosított, speciális adatkezelés és tárolás, hogy esetleges fizikai kényszer alkalmazása esetén se tudjanak értékes adatokhoz hozzáférni.
  • Valós és hamis adatállományok párhuzamos használata, pánikgomb alkalmazása.